- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 75 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
Høst - Visninger
- 16646
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 17, 2011
- 1 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 1 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 1 tbsp.
- Hvedemel
- 4 tbsp.
- Rasp
- 10 g
- Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
- 500 g
- Svinekød, hakket, lavt fedtindhold, råt
- 4 stk
- porrer
I princippet er det en stor farseret porre… som bare er nemmere at forberede og tilberede, specielt til mange mennesker…
Start med at rengøre porrerne. Da der kan være meget jord i sådan en grønsag, er det bedst at dele den på langs, lægge den i iskoldt vand, så vil jorden falde til bunden.
Kog porrerne i 6-7 minutter, så de er møre, overbrus med koldt vand og lad dem dryppe godt af. (Gem evt. lidt af kogevandet til sovs)
Forvarm ovnen til 200 grader.
Rør en fast fars af svinekød, hakket løg, mel, mælk, salt og peber.
Smør et ildfast fad med margarinen og drys rasp over, så det er fordelt i hele fadet.
Læg 1/3 fars i bunden, dernæst porrerne… det sidste af farsen og drys til slaut med rasp.
Stil fadet i ovnen i ca. 1 time.
Hvis retten ikke udskiller særligt meget væske, tilsæt 1 dl vand efter en halv time. (Brug væsken til sovs)
Server retten med nye kogte kartofler og en opbagt lys sovs.
Hej
Hej Thorkil