Farsfad med porrer

Bedømmelse: 4.0/5. Fra 4 stemmer.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
75 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Høst
Visninger
16646
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 stk
Løg eller zittauerløg
1 tsk.
Salt, groft
1 tsk.
Peber, friskkværnet
1 tbsp.
Hvedemel
4 tbsp.
Rasp
10 g
Margarine, 80 %, stegning/bagning, vegetabilsk fedt
500 g
Svinekød, hakket, lavt fedtindhold, råt
4 stk
porrer
Farsfad med porrer

I princippet er det en stor farseret porre… som bare er nemmere at forberede og tilberede, specielt til mange mennesker…
Start med at rengøre porrerne. Da der kan være meget jord i sådan en grønsag, er det bedst at dele den på langs, lægge den i iskoldt vand, så vil jorden falde til bunden.
Kog porrerne i 6-7 minutter, så de er møre, overbrus med koldt vand og lad dem dryppe godt af. (Gem evt. lidt af kogevandet til sovs)
Forvarm ovnen til 200 grader.
Rør en fast fars af svinekød, hakket løg, mel, mælk, salt og peber.
Smør et ildfast fad med margarinen og drys rasp over, så det er fordelt i hele fadet.
Læg 1/3 fars i bunden, dernæst porrerne… det sidste af farsen og drys til slaut med rasp.
Stil fadet i ovnen i ca. 1 time.
Hvis retten ikke udskiller særligt meget væske, tilsæt 1 dl vand efter en halv time. (Brug væsken til sovs)
Server retten med nye kogte kartofler og en opbagt lys sovs.



2 comments

  1. Thorkil (not verified) sagde på januar 12, 2014

    Hej

    Bedømmelse: 4.0/5. Fra 2 stemmer.
    Vent venligst…
  2. Den ukendte kok sagde på januar 15, 2014

    Hej Thorkil

    Bedømmelse: 3.0/5. Fra 1 afstemning.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?