- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 175 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 8 personer
- Kategori
- Hovedret
Jul
Mortens aften - Visninger
- 3498
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juni 20, 2009
- 250 g
- Champignon
- 1/4 tsk.
- Kulør
- 1/4 tsk.
- Salvie
- 250 g
- Svinekød, hakket, lavt fedtindhold, råt
- 1 tbsp.
- Ribsgele
- 3 tbsp.
- Rapsolie
- 3 tbsp.
- Rasp
- 1/2 tsk.
- Peber, friskkværnet
- 3 tsk.
- Salt, groft
- 7 dl
- Vand
- 3 tbsp.
- Smør, saltet
- 2 1/2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 2 1/2 dl
- Fløde 9 %
- 1/2 tsk.
- Løg eller zittauerløg
- 2 1/2 kg
- kalkun
- 1 1/2 tbsp.
- Citronsaft
- 100 g
- Indmad, kalkun
Farseret kalkun er et rigtig lækkert alternativ til juleanden og flæskestegen. Er du til Thanksgiving, er denne opskrift også en løsning. Den farserede kalkun smager også rigtig godt kold dagen efter.
Når du vil tilberede retten skal du starte med at tage indmaden ud og skære den i grove stykker. Bland så det hakkede svinekød med indmaden og salvie, rasp, fløde, løg, champignoner og 1,5 tsk salt. Pak halvdelen af farsen ind i sølvpapir, som er smurt med smør og sæt den i køleskabet. Denne halvdel bliver serveret som tilbehør.
Selve kalkunen tilberedes ved at fylde den anden halvdel af farsen i kalkunen. Fastgør vingerne og underlårene ved hjælp af kødnåle og læg kalkunen på en rist med ryggen opad og placer en bradepande nedenunder. Pensel kalkunen med tre spsk. smør og rapsolie og drys med salt. Hæld derefter vand og kulør i bradepanden og sæt kalkunen i ovnen i en time ved 160 grader. Efter en time vendes kalkunen med brystet opad og resten af smørret og rapsolien pensles på kalkunen som steges endnu 1 time og 15 minutter. Farsen i sølvpapiret lægges også i ovnen ved siden af kalkunen. Efter en time åbnes sølvpapiret og farsen bruner de sidste 15 minutter. Når den farserede kalkun er færdigstegt hældes skyen fra og kalkunen skal trække i endnu 15 minutter i den slukkede ovn.
Til at lave en lækker sauce skal du bruge skyen. Si den i en gryde og tilsæt fløden. Smag til med citronsaft, salt peber og ribsgele og varm det godt igennem.
Server farseret kalkun med eksempelvis brunede kartofler og waldorfsalat.
Velbekomme!
PS.: Det er en god ide at bruge stegetermometer. Der skal altid måles på det tykkeste sted på kalkunen – på en kalkun er det i låret. Termometeret skal vise mindst 83 grader C. Når termometeret trækkes ud skal kødsaften være klar.
Hej!
Hej Jesper