Mexicansk Lasagne (Hjemmelavet)

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
35 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Lunch
Visninger
2246
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
1 tbsp.
Citronsaft
1 tsk.
Salt og peber
4 dl
letmælk
30 g
Smør, saltet
2 tbsp.
Hvedemel
150 g
Smelteost, revet ost 30+
10 stk
Lasagneplader - også friske plader
1 tsk.
Muskatnød, revet
50 g
Parmesan, frisk
1 tsk.
Salt, groft
2 tsk.
Spidskommen, stødt
3 stk
Hvidløg, fed
2 tbsp.
Olivenolie
4 skive(r)
bacon i tern
2 stk
Løg eller zittauerløg
2 stk
Peber, chili rød eller grøn, rå
1 tsk.
Sukker (melis)
1 tsk.
Paprika
500 g
Oksekød, middelfedt
1 tsk.
Oregano, tørret
1 stk
Peberfrugt, rød og gul
6 stk
Cherry tomater
1 stk
Tomatkoncentrat
4 stk
Laurbærblade
3 dl
Bouillon, oksekød, koncentreret, terning
1 stk
Hakkede tomater, konserves
Mexicansk Lasagne (Hjemmelavet)

Mexicansk lasagne, lavet fra bunden: Kødsovsen må gerne simre i en-to timer, så den bliver rigtig kraftig i smagen.
Kødsovs: Svits løg, hvidløg, bacon og chili hurtigt af og tilsæt kødet. Krydr med spidskommen, salt, paprika, oregano og laurbær. Tilsæt rød peber og cherrytomater, og derefter tomatkoncentrat og steg med. Kom en dåse hakkede tomater ved, og kom lidt sukker i, tilsæt tilsidst lidt oksebouillon, Lad det simre under låg i en time (gerne længere) og smag til, pas på med saltet da både bacon og osten er salt i sig selv.
Hvid ostesovs: Rør mel ud i en gryde med smeltet smør og rør det til en dej. Tilsæt mælken lidt af gangen, til den har en ikke alt for tyk konsistens. Smag til med citron, revet muskat, salt og peber. Tag gryden af varmen og tilsæt lidt friskrevet mild ost.
Lasagnen: Start med at komme kødsovs (fjern laurbærblade), hvid sovs og lasagneplader ovenpå, drys kødsovsen med lidt revet parmesan og revet ost hver gang. Slut af med lasagneplader hæld hvid sovs over, og drys med revet, el. tynde skiver af mild ost, og slut af med revet parmesan. Drys over med lidt paprika.
Lad lasagnen stå og trække på køl gerne en time el. længere, det gør den endnu bedre. Bag lasagnen i ovnen næstnederste rille ved 200 grader i ca. 35 minutter. Retten kan fryses i portioner, eller varmes op dagen efter.
Server med grøn salat og hvidløgsflutes.
Velbekomme!

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Skriv et svar

Bemærk: Kommentarer på webstedet afspejler de respektive forfatteres synspunkter og ikke nødvendigvis webportalens synspunkter. Medlemmer anmodes om at afstå fra fornærmelser, bande og vulgære udtryk. Vi forbeholder os ret til at slette enhver kommentar uden varsel eller forklaringer.

Din email vil ikke kunne ses af andre. *

*
*

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?