Den bedste menu til en hjemmeaften med vennerne

Der er ikke noget så hyggeligt som en dejlig aften i gode venners lag. God mad, skønne samtaler og sjove indslag – det bliver næsten ikke bedre. Men tit er der et enkelt spørgsmål, der trænger sig på, når man pludselig er den, der skal være vært for næste gangs komsammen: hvad skal der serveres? Det kan være, der er forskellige diæter og allergier, der skal tages hensyn til. Måske skal maden helst være vegetarisk eller vegansk, eller måske skal det harmonere med et bestemt omdrejningspunkt. Det er ikke altid lige let, men fat mod! For du får nemlig svaret i denne artikel.

Vælg temaet med omhu

Der er rigtig mange muligheder at vælge imellem, når man skal planlægge en hyggelig aften hjemme med vennerne og valget af menu afhænger ofte af, hvad aftenens tema er. Er det en filmmaraton, hvor I skal se alle jeres gamle yndlingsfilm; er det en spilleaften, hvor I måske skal spille lidt spil som poker og blackjack; eller måske en aften, som skal tilbringes i dybe samtaler omkring jeres respektive liv og alt, hvad de indeholder? Det er alt sammen vigtigt i forhold til, hvilken mad, du skal servere, og i denne artikel vil vi komme med lidt gode råd og prøve at guide dig igennem de forskellige valgmuligheder, så du kan træffe det bedste valg og dermed vælge den perfekte menu til at indramme jeres aften.

Efterårshygge og Halloween

De forskellige årstider er en oplagt mulighed at bruge som inspiration til at designe din menu. Lige nu rusker vinden i træerne, bladene falder til jorden, og regner slår mod ruden. Det er tid til at tænde op i pejsen, frem med fyrfadslysene, og gang i den gode solide, danske mad, der er perfekt til de mørke tider. Efterårets menuer skal være fyldt med gode retter med dybde og smagen af hygge. Det kan for eksempel være en lækker, fyldig og mættende lammesuppe, efterfulgt af en lækker dessert som for eksempel en græskartærte med masser af kanel og kardemomme, der bare emmer af efterår. Denne skønne årstid, og især oktober som vi er i lige nu, er også perfekt til at holde temaaftner som for eksempel Halloween. Halloween jo er et event, der på vildeste vis indbyder til at holde en temaaften med den flotteste mad – og samtidig er muligheden for at pynte op og invitere gæsterne til at klæde sig ud jo helt oplagt.

Filmaften og ren hygge

Skal det derimod være lidt mere afdæmpet end hvad Halloween normalt ligger op til, så er der masser af lækker mad at lave til en hyggelig aften med vennerne. Skal I for eksempel bare sidde og se en hyggelig film under tæpperne, så er noget som hjemmelavede fritter og en lækker græsk burger med tzaziki aldrig helt af vejen. Ligeledes er en skøn minimalistisk pizza med ruccola og tørret parmaskinke altid et hit. I kan også starte med hjemmelavede lakseroulader og fortsætte med en skøn og let æggekage. Tapas er også altid et vidunderligt og let måltid, der indbyder til lange snakke over bordet i en stearinlys oplyst stue, og tapas er lette at lave og kan varieres i det uendelige. Prøv for eksempel en skøn tapas med røget makrel og pikantost eller en med flødeost, parmaskinke og oliven. Det sure fra oliven blandet med det søde og cremede fra flødeosten og det salte fra parmaskinken fungerer bare så godt sammen! I kan også med fordel prøve jer frem med lækre, luftige blinis med ørredrogn, eller salte kammuslinger med en skøn hvidløgsmarinade.

Find racletten frem og tryl med maden

Et andet sikkert hit er raclette – den lille, men ret avancerede form for elektrisk bordgrill, der kan bruges til noget nær det hele. Prøv for eksempel at tilberede en lækker brunch på de små stegeplader og lav den komplet med omelet, små stegte cocktailpølser, bacon, og stegte grøntsager. Det smarte ved raclette er, at du kan nøjes med at snitte og skære en masse forskellige grøntsager og tilberede kødet, der skal bruges; find gerne et par lækre oste frem, og lad så dine gæster selv sidde og trylle små, lækre retter frem.

Glem ikke det søde

Prikken over det kulinariske i er altid den lækre dessert, og der er masser af søde muligheder at vælge imellem. Diverse tærter, ostekager, og chokolademousser falder altid i god jord, men noget så simpelt som et lækkert ostefad med forskellige kiks og oliven er også altid et sikkert hit.

Kun fantasien sætter grænser, når der skal kræses om gæsterne, og vi håber, at du med denne artikel er blevet inspireret til dit næste eventyr i køkkenet.

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Kategorier: Blog

Vi samarbejder med

Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?