Laksepaté med spinat

Ingen vurderinger.
Vent venligst…
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedningstid
110 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
12 personer
Kategori
Buffet
Forret
Visninger
5393
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
2 1/2 dl
Fløde 38 %, Piskefløde
1 bdt.
Citronmelisse
600 g
Spinat- frisk eller dybfrost
3 l
Vand
1 stk
Æg
3 1/2 tsk.
Salt, groft
700 g
Laks, fersk (med og uden skind)
2 stk
Flûtes
1 1/2 dl
Creme fraiche 18 %
1 knsp.
Cayennepeber
1 1/2 dl
Creme fraiche 38 %
1 1/2 tsk.
Limesaft

Laksepatéen bruger jeg gerne til forret, eller når jeg laver en buffet, Der er ikke mange, som ikke kan lide den. Selv er jeg helt vild med den.
Fjern de grove stilke fra spinatbladene og skyl dem godt.  Kog dem så i vandet med to tsk. groft salt i et minut. Hæld vandet fra og pres vandet ud af dem. Er der lidt ben tilbage på laksen, fjernder du dem. I den tykke ende af flieten skærer du et stort stykke fra, som svarer til størrelsen på den ovnfaste form, du vil bruge. Resten skæres i tern. Har du en food processor blander du piskefløde, æg, lakseternt, halvanden tsk. salt og cayennepeber i den. Ellers brug en stavblender i en skål. Hak eller blend det til en ensartet fars. Smør din form med lidt smør og læg så først halvdelen af laksefarsen i bunden, så halvdelen af spinaten, laksestykket du skar fra, de sidste spinatblade og slut så af med den sidste portion laksefars. Få det til at falde på plads i formen ved at banke den let ned i bordet. Dæk formen til og bag laksepatéen midt i ovnen i 70 min ved 150 grader. Herefter skal du lade din laksepaté stå tildækket i køleskaet et halvt til et helt døgn.
Du kan lave en lækker dressing ved at blande cremefraiche med limesaft og smage det til med salt og peber. Lad dresssingen trække i en halv time. Server laksepatéen med lidt citronmelisse som pynt, godt flute og dressingen.

En kommentar

  1. Erik (not verified) sagde på august 14, 2013

    Den opskrift er da vist

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?