- Forberedelsestid
- 40 minutter
- Tilberedningstid
- 110 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 12 personer
- Kategori
- Buffet
Forret - Visninger
- 6504
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- juli 3, 2009
- 2 1/2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 1 bdt.
- Citronmelisse
- 600 g
- Spinat- frisk eller dybfrost
- 3 l
- Vand
- 1 stk
- Æg
- 3 1/2 tsk.
- Salt, groft
- 700 g
- Laks, fersk (med og uden skind)
- 2 stk
- Flûtes
- 1 1/2 dl
- Creme fraiche 18 %
- 1 knsp.
- Cayennepeber
- 1 1/2 dl
- Creme fraiche 38 %
- 1 1/2 tsk.
- Limesaft
Laksepatéen bruger jeg gerne til forret, eller når jeg laver en buffet, Der er ikke mange, som ikke kan lide den. Selv er jeg helt vild med den.
Fjern de grove stilke fra spinatbladene og skyl dem godt. Kog dem så i vandet med to tsk. groft salt i et minut. Hæld vandet fra og pres vandet ud af dem. Er der lidt ben tilbage på laksen, fjernder du dem. I den tykke ende af flieten skærer du et stort stykke fra, som svarer til størrelsen på den ovnfaste form, du vil bruge. Resten skæres i tern. Har du en food processor blander du piskefløde, æg, lakseternt, halvanden tsk. salt og cayennepeber i den. Ellers brug en stavblender i en skål. Hak eller blend det til en ensartet fars. Smør din form med lidt smør og læg så først halvdelen af laksefarsen i bunden, så halvdelen af spinaten, laksestykket du skar fra, de sidste spinatblade og slut så af med den sidste portion laksefars. Få det til at falde på plads i formen ved at banke den let ned i bordet. Dæk formen til og bag laksepatéen midt i ovnen i 70 min ved 150 grader. Herefter skal du lade din laksepaté stå tildækket i køleskaet et halvt til et helt døgn.
Du kan lave en lækker dressing ved at blande cremefraiche med limesaft og smage det til med salt og peber. Lad dresssingen trække i en halv time. Server laksepatéen med lidt citronmelisse som pynt, godt flute og dressingen.
Den opskrift er da vist