Ovnbagt laks med spinat

No votes yet.
Please wait...
Forberedelsestid
35 minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
4 personer
Kategori
Hovedret
Visninger
3862
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
300 g
Laks, fersk (med og uden skind)
3 tbsp.
Revet emmenthaler eller parmesanost
1 stk
Løg eller zittauerløg
2 stk
Tomater i skiver
1 stk
Porre
3 stk
Æg
1 tsk.
Peber, friskkværnet
3 dl
Creme fraiche 9 %
300 g
Frisk babyspinat eller frossen helbladet spinat
500 g
Kartofler
2 tbsp.
Olie
Ovnbagt laks med spinat

Kog kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem i et smurt ovnfast fad. Fjern skindet fra laksen, skær den i mindre stykker og fordel stykkerne oven på kartoflerne.
Hak løget. Skyl og skær porren i tynde skiver. Hvis der bruges frisk spinat skylles den og hakkes groft. Opvarm olien og svits løg og porre et par minutter. Tilsæt spinaten og svits den med i et par minutter. Tag det derefter af varmen.
Pisk æg og creme fraiche sammen. Tilsæt ost og peber. Vend grøntsagerne i æggemassen, tilsæt evt. lidt mælk, så der er nok til at dække hele fadet, og hæld det over laksen.
Skyl tomaterne, skær dem i skiver og læg dem på toppen af retten.
Sæt fadet i ovnen og bag retten i ca. 25 minutter ved 160 grader varmluft.

En kommentar

  1. Anonym sagde på oktober 28, 2012

    Hej

    No votes yet.
    Please wait...

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?